aktualności

Zbliża się Wielki Finał II Edycji Konkursu „Dzień z Podravką”

04.03.2013

KROŚCIENKO. W środę 6 marca br. w Centrum Techniki Kulinarnej „Doram” w Warszawie, odbędzie się finał II edycji Ogólnopolskiego konkursu” Dzień z Podravką”.

W konkursie weźmie udział siedem drużyn z całej Polski składających się z laureatów konkursów szkolnych. Nasz region reprezentuje ekipa z Zespołu Szkół Zawodowych i Placówek im. prof. Władysława Szafera w Krościenku.

Eliminacje w Krościenku odbyły się 10 stycznia 2013 roku. Do Warszawy pojadą Paulina Ziętasz Aneta Bednarczyk i Kinga Potaśnik.

Zwycięską drużynę do konkursu przygotowuje Stanisława Kwiatek, będzie jej towarzyszyć również podczas zmagań w finale.

Celem drugiej edycji projektu jest otwarcie na kuchnie świata, śmiałe eksperymentowanie kulinarne oraz umiejętne stosowanie przypraw. Uświadomienie przyszłym adeptom sztuki kulinarnej, iż piękne użyteczne przedmioty ułatwiające pracę w kuchni mają takie samo znaczenie jak dobre jedzenie.

Finał konkursu wyłoni najlepszą drużynę i najlepszego kucharza. Zostanie nagrodzony autorski scenariusz lekcji stworzony przez nauczycieli koordynatorów oraz wyróżniona specjalną nagrodą szkoła, najaktywniejsza na Facebooku.

Aktywność na portalu społecznościowym oceniana jest do 5 marca br. (profil akcji: http://www.facebook.com/pages/Dzie%C5%84-z-Podravk%C4%85/201298713243423)

Liczne nagrody w konkursie i koszty wyjazdu do Warszawy ufundowała firma Podravka Polska i Fackelmann Polska.

Stanisław Zachwieja
reklama
komentarze
reklama
najnowsze ogłoszenia
już wkróce
  • 11 05.2024
  • 15 05.2024
  • 03 06.2024
  • 30 06.2024
  • 30 06.2024
reklama
dołącz do nas